Την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024, επισκέφτηκαν το σχολείο μας στο Καρλόβασι ο κ. Γιάννης Σκούτας, πρόεδρος του Συλλόγου Μέλισσα και η διευθύντρια των δομών της Μέλισσας κ. Κατερίνα Βερβελάκη. Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ατόμων με αναπτυξιακή υστέρηση Π. Ε, Σάμου «Η Μέλισσα» στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες και στη δημιουργία νέων προοπτικών για την κοινωνική ενσωμάτωση τους, μέσω του κατάλληλου σχεδιασμού, συντονισμού και υλοποίησης μεταρρυθμιστικών δράσεων.

Οι δύο φιλοξενούμενοι παρουσίασαν λεπτομερώς το έργο αυτού του τόσο σπουδαίου συλλόγου για τον τόπο μας, μας μίλησαν για τις δραστηριότητές του και αναφέρθηκαν διεξοδικά στη λειτουργία και την προσφορά των κέντρων φιλοξενίας και διημέρευσης των παιδιών με ειδικές ανάγκες των οποίων έχουν την ευθύνη. Στη Σάμο λειτουργούν ήδη δύο τέτοια κέντρα στο Βαθύ και σύντομα θα λειτουργήσει και ένα ακόμα στο Καρλόβασι.

Δεν χρειάζεται να πούμε πόσο χαρήκαμε που γνωρίσαμε από κοντά έναν τέτοιο θεσμό, δεν χρειάζεται να πούμε πόσο συγκινηθήκαμε από το κλίμα που μας μετέφεραν οι υπεύθυνοι του Συλλόγου, πόσο χαρήκαμε που ένας τέτοιος θεσμός  δραστηριοποιείται και προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στα παιδιά του νησιού μας. Κάποια δάκρυα που έτρεξαν ήταν μόνο από χαρά και συγκίνηση για το έργο αυτού του μοναδικού Συλλόγου.

Οι επισκέπτες μάς κάλεσαν να γνωρίσουμε από κοντά τον Σύλλογο τους και τα παιδιά του και εμείς οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Καρλοβάσου τους υποσχεθήκαμε ένα από εκείνα τα μαγειρέματα που συνηθίζουμε στο σχολείο μας για να γνωρίσουμε από κοντά τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ και να διασκεδάσουμε μαζί τους. Κάποιοι από εμάς δηλώσαμε ονομαστικά τη διάθεσή μας για προσφορά εθελοντικής εργασίας στις δομές του Συλλόγου.

Ευχαριστούμε τον κύριο Γιάννη Σκούτα και την κυρία Κατερίνα Βερβελάκη για την επίσκεψή τους στο Καρλόβασι και για την εξαιρετική παρουσίαση που μας έκαναν παράλληλα με την υπόσχεσή τους ότι με χαρά θα επισκεφτούν και το ΣΔΕ στο Βαθύ για μια ανάλογη παρουσίαση.

Θερμά συγχαρητήρια από όλους μας για την «Μέλισσα» και για τους ανθρώπους που τη στηρίζουν.